Cum sa alegi perna in functie de pozitia in care dormi

Diminetile in care te trezesti cu dureri de spate, gat sau umeri, ar trebui sa dispara, mai ales ca acum pe piata exista o gama variata de perne special concepute pentru fiecare stil de dormit.

pilota-cu-puf-siliconic

Daca ti se intampla sa te trezesti cu dureri de gat, ba chiar cu el intepenit, fara posibilitatea de a-l intoarce, incearca sa schimbi perna, alegand-o in functie de pozitia in care dormi. Acest aspect este important, deoarece te poate ajuta sa dormi fara a forta gatul, umerii sau coloana. Nestresandu-le nu te mai trezesti pe parcursul noptii, nu te mai foiesti fara sa stii de ce si nici nu mai prezinti diverse dureri la orele diminetii.

Umplutura si forma pernei sunt importante si nu trebuie sa le ignori. Umplutura, deorece poate absorbi praf si strange o multitudine de acarieni si forma pentru a se mula nevoilor tale. Perna din fulgi ar trebui sa devina amintire deoarece permite dezvoltarea acarienilor, ies fulgii prin ea si absoarbe mult praf.

Perne cu puf si pene de gasca

In schimb, opteaza pentru umpluturi antialergice cu actiune duala, anti acarieni si anti microbi.
Daca esti o persoana care doarme pe spate  este de preferat sa alegi o perna mai subtire, cu forma anatomica flexibila, pentru a nu pune presiune pe coloana vertebrala.

Perna cu spuma de memorie este pentru tine daca esti o persoana obisnuita sa doarma pe o parte. Aceasta tine minte pozitia in care dormi si ajuta corpul sa aiba o statura corecta pe durata somnului. Pozitia capului si a gatului trebuie sa fie cat mai confortabile, astfe incat niciuna sa nu fie fortata.

Perne cu puf si pene de gasca

Daca dormi pe burta, atunci ai nevoie de o perna moale, care sa nu lase umarul sa se incordeze, astfel sa  nu existe tensiune pe el. In aceasta pozitie capul trebuie sa se alinieze cu coloana si deci sa nu se puna presiune pe niciuna din componentele corpului.

Ai nevoie de o perna flexibila daca esti o persoana care isi schimba des pozitia pe parcursul noptii, astfel incat sa se adapteze la pozitiile pe care le adopti in timpul somnului.

O perna care respecta nevoile tale asigura un somn de lin, fara sa te trezesti inainte de ora stabilita sau sa ai dureri.

Tu ce perna folosesti pentru a-ti mentine sanatatea ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *