Alegerea lenjeriei de pat

Un factor important in alegerea lenjeriei de pat, in afara modelului si a culorilor, este materialul din care aceasta este realizata. Fiecare persoana are preferinte cu privire la materiale, dar de cele mai multe ori, o lenjerie de pat de calitate trebuie sa fie realizata din materiale naturale.

Un somn linistit nu depinde doar de fibra din care este facut materialul, ci si de dimensiunile lenjeriei, de felul in care aceasta se aseaza, daca absoarbe sau nu umezeala si daca temperatura este pastrata la un nivel acceptabil.

Alegerea unui produs de calitate este esentiala, sentimentul de confort si relaxare fiind foarte important pentru a trece cu succes peste zilele grele sau obositoare.

In alegerea lenjeriei, cele mai importante criterii ar trebui sa fie in urmatoarea ordine: materialele, densitatea materialelor, dimensiunile, aspectul.

lenjerie-de-pat-ranforce-clasy-dantela-v2-fucsia-2-persoane

1. Lenjeriile din fibre naturale

Materialele naturale precum bumbacul, matasea, inul sau lana au fost mereu cele mai apreciate. Aceste fibre fac lenjeria sa fie adaptabila la orice anotimp, temperatura si umiditate, asigurand confortul si de cele mai multe ori un somn bun. In afara de cazurile in care exista alergii la unul din materiale, o lenjerie facuta 100% din oricare dintre acestea garanteaza un somn placut.

2. Fibrele artificiale si sintetice

Fie ca sunt obtinute prelucrand materia prima naturala (bambus, celuloza) sau urmand procese chimice complexe, aceste fibre incearca sa le copieze pe cele naturale la costuri mai mici. Avantajele pe care le confera de obicei materialele sintetice sunt de ordin estetic si functional, facandu-se de cele mai multe ori un compromis in ceea ce priveste confortul. Recent, producatorii de fibre sintetice au reusit sa obtina materiale foarte bune, in unele cazuri acestea depasind calitatile fibrelor naturale.

3. Amestecul de fibre

In ultimii ani, producatorii de materiale textile au avansat tehnologic atat de mult incat au reusit sa combine calitatile materialelor naturale cu calitatile celor artificiale si sintetice, astfel ca produsele obtinute pot fi de-a dreptul uimitoare. S-au obtinut astfel lenjerii de pat placute la atingere, confortabile, care absorb umiditatea, care nu se sifoneaza si care pastreaza o temperatura placuta indiferent de anotimp.

Cuvertura de pat Issimo Winona din bambus si bumbac maro 2 persoane

Densitatea

Un alt factor in alegerea lenjeriei este densitatea materialului. S-a intiparit ideea ca o lenjerie, cu cat este mai densa, mai grea, cu atat va rezista mai bine in timp si automat este de calitate.

Luand in considerare avansul tehnologic in producerea materialelor, rezistenta in timp nu mai este data neaparat de densitatea materialului. Mai mult, unii producatori, din dorinta de a profita de ideea ca densitatea ridicata inseamna automat calitate, au ajuns sa creasca densitatea atat de mult incat lenjeria devine pur si simplu prea grea pentru preferintele majoritatii oamenilor.

rosa_1

Densitatea este asadar un factor important, dar numai in conditiile in care persoanele au preferinte specifice pentru o lenjerie “grea” sau “usoara”, astfel ca, daca nu deranjeaza, orice densitate poate fi aleasa daca indeplineste conditia unui material de calitate.

Nu in ultimul rand, cand alegem o lenjerie, trebuie sa avem in vedere si increderea in producator si vanzator. Un producator cu renume va mentiona pe eticheta adevarul despre materialul folosit, va oferi garantie, iar un vanzator cu renume va oferi produse doar de la producatorii de incredere.

Viziteaza magazinul Asternuturisiprosoape.ro pentru a vedea toate modelele de lenjerii de pat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *