Ce faci cu scoicile aduse de la mare?

In fiecare an copiii mei culeg o multime de scoici de la mare. Scoici pe care invariabil trebuie sa le aducem acasa. Problema e ca dupa cativa ani nu mai stiu pe unde sa le pun. Am incercat sa le imprastiu prin casa, pe o etajera, pe cate un raft sau pe post de bibelouri. Aratau foarte bine, din punctul meu de vedere, dar catelul nostru nu a fost de aceeasi parere. Din doua cozi a reusit sa sparga un coral si doua scoici. A urmat plansul de rigoare al copiilor si astfel am hotarat sa amenajam un colt al marii la noi acasa un colt in care sa fie adunate toate amintirile de la mare. A fost o activitate facuta cu copiii, o dupa-amiaza petrecuta impreuna si un crampei de amintire pentru cand vor mai creste.

Ideea nu e a mea, e a fiicei mele care si-a dorit foarte mult un colt al marii, in care sa adunam scoici cat mai variate, corali si chiar crabi uscati. Asa ca am inceput cu golirea a doua raftulete din biblioteca. E drept ca doream sa-l organizez in alta parte, dar apoi m-am gandit la praful care se aduna pe ele si am hotarat sa facem coltul marii in mica vitrina din biblioteca.

scoici1

Am incercat sa recreem cu copiii un aranjament in care sa pumen in valoare atat piesele mai importante, in cazul nostru cativa corali, cat si elementele mici si firave: melcisori si scoicute mici si nelipsitii crabi culesi si uscati de la malul marii de catre fiul meu. Pentru melcisori si scoicile mici, am folosit cateva cosulete impletite din lemn, iar crabii i-am aranjat “strategic” printre scoici si corali.

scoici2

Melcii mai mari i-am folosit ca elemente decorative in ghivecele de flori. Am acoperit cu ei pamantul din ghivece la plantele cu frunze mai inchise la culoare pentru a le pune mai bine in evidenta.

Si cum ne-au ramas o multime de scoici pe inventar, am planificat realizarea unor clopotei de vant.

Voi ce faceti cu scoicile culese la mare?

One thought on “Ce faci cu scoicile aduse de la mare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *