Lenjerii de pat din fibre de bambus

In comparatie cu bumbacul, bambusul are mai multe avantaje, unul dintre ele fiind faptul ca are cea mai rapida crestere dintre toate plantele lemnoase. El poate fi cultivat in diverse climate, astfel devenind o resursa perfecta. Pentru productia materialelor textile se foloseste specia Moso a bambusului.

lenjerie_de_pat_din_bambus_01

Recoltarea bambusului se poate face continuu, deoarece acesta se regenereaza fara a mai fi nevoie de replantarea sa, iar astfel, mediul inconjurator nu mai este lezat periodic. Pe langa acest fapt, bambusul este considerat o planta foarte folositoare datorita multiplelor intrebuintari pe care le are, fiind folosit in alimentatie, in construirea caselor si in industria textila.

Oxigenul pe care il elimina bambusul este consistent mai mare decat cel eliminat de catre celelalte plante, iar cantitatea de dioxid de carbon procesat este de aproximativ 5 ori mai mare decat a unei paduri tinere. Un alt plus pe care il aduce cultivarea bambusul il reprezinta lipsa defrisarii, datorita regenerarii sale rapide. Udarea plantatiilor de bambus necesita o cantitate de apa de pana la 50% mai mica decat alte plante folosite in industria textila. Nu in ultimul rand, pentru a putea cultiva bambusul nu avem nevoie de fertilizatori sau de pesticide, deoarece bambusul contine substanta numita “kun bamboo”, fiind protejat natural de daunatorii care ar putea sa il atace.

lenjerie_de_pat_din_bambus_02

Din fibrele de bambus se produc articole textile de imbracaminte, materiale sanitare, textile decorative, textile pentru baie, lenjerii de pat. Datorita proprietatilor lor antibacteriene, fibrele de bambus sunt folosite si pentru producerea unei game variate de produse de igiena, un exemplu fiind servetelele umede.

Bambusul are anumite calitati specifice, care il fac sa devina unul din cele mai bune materiale pentru producerea unei lenjerii de pat. Textura fibrelor de bambus este mult mai fina si mai moale, asemanatoare cu cea a matasii sau a casmirului, somnul in lenjerii de pat de acest tip fiind foarte odihnitor. Tesaturile din bambus absorb transpiratia eliminata noaptea si asigurand o ventilatie corespunzatoare a pielii. De asemenea, nu exista riscul lipirii de piele a lenjeriei de pat in nicio situatie. Fibrele de bambus au proprietati elastice, astfel incat nu mai este necesara adaugarea de alte materiale pentru a imbunatati tesatura. Si culorile sunt mai vii pe lenjerii de pat de bambus, cantitatea de coloranti folosita scazand considerabil. Nu in ultimul rand, textilele realizate din fibra de bambus sunt biodegradabile, asadar nu doar producerea si folosirea unei lenjerii de pat din bambus este ecologica, ci si eliminarea din casa a acestora este prietenoasa mediului inconjurator.

lenjerie_de_pat_din_bambus_04

Stiati ca fibrele de bambus omoara 99,8% din bacteriile cunoscute, astfel devenind unul din cei mai buni agenti antibacterieni naturali cunoscuti? Nu-i asa ca e bine sa nu ne mai gandim la posibilele boli de piele sau de respiratie?

Multi ar putea sa incerce sa va convinga ca a folosi o lenjerie de pat din bambus este un moft inutil, dar, citind cele prezentate mai sus, ati descoperit ca beneficiile cultivarii bambusului sunt recunoscute la scara larga si la mai multe niveluri. Mai trebuie sa mentionam cat de sanatosi si de odihniti veti fi dupa ce veti petrece fiecare noapte in lenjerii de pat din fibre de bambus?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *