Cat de des se schimba lenjeria de pat?

De-a lungul timpului, in lenjeria de pat se strang nenumarate microorganisme, asa cum sunt acarienii sau bacteriile. Acestea pot provoca alergii, asm si probleme respiratorii. In cazurile mai putin grave, ele sunt responsabile de existenta unor probleme de odihna.

O lenjerie de pat devine un mediu proprice pentru dezvoltarea acestor microorganisme, pe masura ce absoarbe transpiratia, caldura si umiditatea fibrele tesaturii favorizandu-le inmultirea.

Specialistii recomanda spalarea saptamanala a lenjeriei de pat, pentru a evita problemele respiratorii si pe cele ale pielii. S-a aratat ca majoritatea celor care sufera de acnee, isi schimba lenjeria de pat mai rar de o data pe saptamana. Tocmai deoarece aceasta precautie este necesara, trebuie sa optati pentru acele asternuturi a caror tesatura are o rezistenta mai mare la spalat, nedeteriorandu-se in timp. Tesaturile din bumbac scad si ritmul de dezvoltare a acarienilor si bacteriilor, acesta fiind principalul lor avantaj in fata celor facute din materiale sintetice.

Lenjerie de pat de lux satin Tac Camila rosu 2 persoane

Majoritatea oamenilor tin cont de aceste indicatii, doar cand vine vorba despre lenjeria de pat, uitand sau ignorand faptul ca si salteaua, pernele sau pilota trebuiesc supuse aceluiasi proces. De exemplu, pernele si pilota ar trebui scuturate si aerisite zilnic, pentru a se evita aparitia microorganismelor! In cazul pernelor si pilotelor cu puf sau pene, o data pe an, ele au nevoie sa fie spalate si uscate foarte bine. Exista companii specializate in acest proces, la care este indicat sa apelati, deoarece daca nu le veti usca bine, exista riscul aparitiei mucegaiului si implicit, a unor probleme respiratorii sau alergii foarte grave. In cazul pernelor si pilotelor cu umplutura sintetica, le puteti spala o data pe luna, in masina de spalat. Daca ati ales un model hipoalergenic, le puteti spala la temperaturi de pana la 95 de grade C, temperatura la care acarienii si bacteriile sunt distruse.

Lenjerie de pat satin Tac Eldora fucsia 2 persoane

In ceea ce priveste salteaua de pat, ea trebuie aspirata in fiecare saptamana si, o data la cateva zile, stropita cu o solutie de alcool si apa, pentru a se incerca o deparazitare a ei. Este indicat ca atunci cand achizitionati o lenjerie de pat, sa cumparati si o husa sau protectie pentru saltea, aceasta avand un rol de protectie impotriva murdariei.

Atunci cand cel care doarme in pat sufera de boli infectioase, aceste obiceiuri ar trebui repetate mult mai des. De exemplu, lenjeria de pat ar trebui schimbata zilnic, iar pernele si pilota ar trebui aerisite chiar si de doua ori pe zi. Aceste masuri sunt mai importante daca persoana in cauza sufera de alergii sau are probleme respiratorii, asa cum sunt astmul sau rinita alergica.

Lenjerie de pat bambus Issimo SUNSET oranj 2 persoane

Daca doriti sa evitati aparitia microorganismelor, incercati sa alegeti o lenjerie de pat tesuta din materiale naturale: bumbac, bambus – care este un material cu proprietati antibacteriene si antifungice naturale, in sau amestecuri din acestea. In cazul pilotei si pernelor, e indicat fie sa le alegeti pe cele cu umplutura de puf si pene, caz in care trebuie sa alegeti ceva de foarte buna calitate, fie sa alegeti pilote si perne cu umplutura sintetica, dar care sunt hipoalergenice si pot fi spalate des si la temperaturi ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *