Cum sa alegi pilota potrivita in functie de anotimp

Deoarece pe piata se gasesc pilote intr-o gama foarte variata, deseori este greu de facut o alegere potrivita atunci cand vine vorba despre tipul de material, artificial sau natural, calduros sau racoros, din care sunt confectionate pilotele. Pentru a alege pilota potrivita in functie de anotimp trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, cateva dintre acestea fiind prezentate in acest articol.

Alegerea unei pilote in functie de cele 4 anotimpuri depinde si de urmatoarele lucruri: temperatura din interiorul camerei pe parcursul diferitelor perioade din an, capacitatea pilotei de a nu retine umiditatea si de a se adapta diferentelor de temperatura, grosimea si dimensiunea acesteia,  materialul din care este confectionata si confortul pe care il ofera.

 

Pilota

 

Pilote pentru perioada calda

Pilota de vara trebuie sa fie usoara si subtire, de preferat din matase, deoarece nu retine umiditatea si regleaza temperatura si transpiratia corpului. De asemenea, exista si pilote de vara confectionate din straturi subtiri de fibre usoare, care permit o aeresiere si o circulatie a aerului foarte buna. Pilote cu puf de gasca pot fi folosite si pe timpul verii, dar acestea trebuie sa fie mai subtiri, putand fi combinate si cu fibre pentru a oferi o aerisire mai buna si pentru a se oferi un control mai bun in ceea ce priveste transpiratia.

 

Pilota Minet de vara hipo-alergica medicinala matlasata

 

Pilote pentru perioada rece

Pilota de iarna trebuie sa aiba capacitatea de a oferi caldura necesara in functie de necesitatile fiecarei persoane, avand in vedere ca unele persoane se simt bine la o temperatura mai ridicata, iar altele dimpotriva, prefera o temperatura mai scazuta. Pilote de iarna se gasesc de diferite grosimi, insa nu intodeauna grosimea garanteaza si faptul ca acestea ofera caldura si confortul necesar. In general, pilotele confectionate din lana sau din diferite microfibre ofera o caldura foarte buna. O pilota cu puf de gasca este o alegere potrivita pentru perioada de iarna, deoarece retine caldura si ofera un confort foarte bun. De asemenea, pentru perioada rece o varianta buna este si folosirea unei pilote 4 anotimpuri, alcatuita din doua piese de grosimi diferite, care pot fi unite in noptile reci de iarna sau pot fi separate in perioadele mai calde.

 

 Pilota

 

Pilote pentru perioadele intermediare

Pentru aceste perioade sunt recomandate pilotele care ofera o circulatie mai buna a aerului si care reactioneaza in functie de temperatura corpului. O pilota usoara umpluta cu fibre asemanatoare pufului de gasca este o alegere potrivita in perioadele intermediare mai calduroase, iar o pilota mai calduroasa umpluta cu lana este recomandata pentru perioadele intermediare mai reci.

Pilote in functie de anotimp pentru persoanele alergice

Exista pe piata si numeroase variante de pilote pentru persoanele cu diferite tipuri de alergii, acestea fiind realizate din fibre hipoalergice care permit spalarea la temperaturi inalte. Aceste tipuri de fibre sunt asemanatoare pufului de gasca, fiind rezistente la diferitele tipuri de acarieni. Pentru persoanele alergice exista atat pilote 4 anotimpuri, cat si pilote care pot fi utilizate in diferitele perioade ale anului, trebuie doar sa va informati intai care este cea mai buna varianta pentru dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *