Alegerea unei perne in cazul persoanelor cu probleme de sanatate

Numeroase persoane au probleme de sanatate care pot provoca insomnii, dureri de gat sau diverse alergii. Unele dintre aceste probleme pot fi cauzate si de felul in care dormim, tipul materialelor din care sunt confectionate asternuturile si pernele sau chiar de forma si dimensiunea pernelor. Indiferent de problemele de sanatate cu care va confruntati exista modele de perne sub diferite forme si demensiuni pentru a satisface toate cerintele. Materialele si umpluturile se gasesc, de asemenea, intr-o gama variata, in functie de necesitatile fiecarei persoane.

Perne


Alergiile si problemele respiratorii

Alergiile sunt problemele cu care ne confruntam cel mai des din cauza materialelor din care sunt confectionate pernele. Din fericire, exista perne hipoalergice care reduc semnificativ numarul bacteriilor. O perna hipoalergica este confectionata, fie din materiale naturale, fie din materiale sintetice, care permit o aerisire buna si reduc semnificativ umiditatea, inlaturand astfel semnificativ posibilitatea inmultirii bacteriilor.
Materialele naturale, cum sunt matasea, bumbacul sau lana ofera o protectie buna impotriva acarienilor deoarece nu mentin umiditatea si permit o aerisire buna. Matasea este un material cu bune proprietati hipoalergice, fiind in acelasi timp si un bun izolator termic, insa dezavantajul este ca pernele confectionate din matase sunt considerate a fi produse de lux, iar preturile sunt pe masura.
Umpluturile pernelor au un rol foarte mare in eliminarea microbilor, materiale realizate din fibre naturale sau microfibre sintetice, precum cele realizate din poliester, pot ajuta la reducerea semnificativa a acarienilor. Este cunoscut faptul ca o saltea de pat poate contine de la cateva zeci de mii de acarieni pana la cateva sute de mii, un numar mare fiind continut si de catre perne. Perna cu puf de gasca sau perna cu pene de gasca nu ofera o protectia impotriva acarienilor la fel cum ofera alte tipuri de umpluturi special realizate pentru acest lucru. Trebuie avut insa in vedere si faptul ca unele tipuri de materiale pot provoca alergii unor anumite persoane.
Materialele din care sunt confectionate pernele nu sunt singurele lucruri care trebuie avute in vedere in lupta cu alergiile sau problemele respiratorii. Pastrarea unei curatenii bune in dormitor poate reduce semnificativ riscul dezvoltarii acestor microbi. Praful ajuta la inmultirea lor si provoaca probleme respiratorii. Spalarea lenjeriei de pat la temperaturi de minim 60˚C ajuta la distrugerea microbilor.

 

Perne

 

Durerile de gat si alte probleme musculare
Durerile de gat pot aparea in urma urma dormitului intr-o pozitie gresita, din cauza saltelei si mai ales din cauza pernei. Pentru a elimina aceste probleme este foarte important sa alegeti o perna care sa se potriveasca cu pozitia in care obisnuiti sa dormiti. Daca obisnuiti sa va schimbati des pozitia in timpul somnului sau obisnuiti sa dormiti pe spate aveti nevoie de o perna cu o elasticitate medie, iar daca dormiti in general pe burta aveti nevoie de o perna mai subtire si mai elastica, care sa se adapteze muschilor gatului si pozitiei in care este asezata coloana. In cazul in care dormiti pe o parte perna trebuie sa fie mai dura si mai inalta, pentru a pastra capul si gatul intr-o pozitie confortabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *