Idei de baza pentru lenjeria de pat

Au trecut vremurile cand primeam lenjeria de pat mosternire de la bunica si ne multumeam cu ea asa cum e. Acum exista atat de multe tipuri si modele de lenjerii de pat dar si de accesorii pentru aranjarea patului, incat trebuie sa alegem intelept si sa luam in considerare mai multe aspecte. Indiferent ca va aventurati pentru prima data la cumparaturi de asternuturi sau pur si simplu doriti sa reinoiti “garderoba” patului, e bine sa aveti cateva idei de baza despre ceea ce cautati si ceea ce are nevoie patul vostru.

Lenjerii de pat

Sa vorbim in primul rand de seturile de lenjerie de pat din bumbac, care au mai mult avantaje fata de piesele de lenjerie individuale: modelul este compact si nu trebuie sa va luptati sa gasiti modele care sa se asorteze intre ele, dimensiunile sunt standard si se vor potrivi patului vostru, nu aveti surprize si in plus, toate piesele din set vor avea aceeasi calitate si se vor uza in acelasi timp, iar asta va da patului vostru un aspect unitar. Seturile de lenjerie de pat va permit sa va imbracati patul din cap pana in picioare si sa transformati intreg aspectul dormitorului in doar cateva minute. In ceea ce priveste materialul, unul dintre cele mai versatile si indicate materiale este bumbacul. Il gasiti la un pret foarte accesibil, este un material rezistent, care respira foarte bine si este potrivit atat in timpul verii cat si in sezonul rece.

Lenjerie de pat

In functie de buget puteti alege dintre mai multe tipuri de lenjerie de bumbac: bumbac comun, care se va prezenta oricum foarte bine, va rezista la spalari repetate si in general nu provoaca alergii. Daca doriti o lenjerie cu un aspect mai luxos, puteti alege o lenjerie de pat din bumbac satinat, care este mai placuta la atingere decat cea din bumbac comun, insa la fel de rezistenta. Iar daca doriti o lenjerie de pat cu adevarat luxoasa, veti alege o lenjerie din bumbac egiptean, care este una dintre cele mai calitative lenjerii de pat si chiar daca pretul este mai mare, este genul de lenjerie pe care o puteti lasa mostenire nepotilor, pentru ca va arata la fel de bine.

Lenjerie pat

Bumbacul egiptean este un bumbac cu fibra lunga, fina, de calitate superioara iar tesatura nu doar ca este mai fina, dar si mai rezistenta si va deveni mai moale cu fiecare spalare. Datorita fibrei speciale, care retine foarte bine pigmentii de culoare, modelele si culorile asternuturilor din bumbac egiptean sunt mai vii si mai intense. Un lucru e cert, indiferent de tipul de bumbac pe care il alegeti: lenjeria este perfecta indiferent de sezon si nu vezi avea probleme cu frigul sau supra-incalzirea in timpul noptii. Un pont foarte bun este sa aveti cel putin 2 cearsafuri de schimb pentru setul de lenjerie de pat, eventual intr-o culoare din modelul lenjeriei sau de un alb simplu, pe care sa il folositi cand spalati lenjeria de pat sau cand aveti musafiri.

Lenjerii pat

Dupa ce ati stabilit ce tip de lenjerie de pat doriti, nu va ramane decat sa cautati oferte in acest sens. Sa va spun un tip foarte bun: eu obisnuiesc sa caut in magazine o lenjerie de pat care imi place, de la un anumit producator, iar apoi caut aceeasi lenjerie in magazinele online de asternuturi de pat. De ce fac asta? Pentru ca in magazine ai posibilitatea de a atinge materialul, de a-i simti textura, de a-i analiza modelul si culorile la intensitatea lor reala. Online, chiar daca nu aveti privilegiul de a atinge materialul, beneficiati de cele mai multe ori de preturi mult mai bune si oferte deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *