Ce pilote alegem

Dupa cum spuneam in articolul anterior, alegerea unei pilote de calitate este un pas foate important pentru a avea un somn linistit si odihnitor. Una dintre cele mai populare al

egeri ramane pilota din puf si pene de gasca, care ofera o izolare foarte buna, este extrem de calduroasa dar in acelasi timp este usoara si nu ne ingreuneaza in timpul somnului. Cand cumparati o pilota umpluta cu puf si pene de gasca, veti plati mai mult in functie de calitatea pilotei, respectiv de calitatea si cantitatea pufului folosit. O pilota care este umpluta exclusiv cu puf va fi mai scumpa fata de una care este umpluta cu un amestec de puf si pene. Pilotele cu umplutura sintetica nu sunt la fel e calduroase sau usoare ca si cele umplute cu puf, insa sunt mult mai accesibile ca si pret si totodata mai indicate persoanelor care sufera de diverse alergii.

Lenjerii de pat

In alegerea unei pilote umpluta cu puf, e important sa verificati umplutura: apasati un manunchi de puf cu degetul mare si cel aratator. Trebuie sa frecati putin puful si sa il simtiti usor alunecos, asta inseamna ca va fi mai putin probabil ca puful sa se stranga in de-a lungul timpului si sa apara goluri in pilota. De asemenea, e important modul in care e construita pilota, respectiv modul in care sunt cusute casetele in care stau puful. Din acest punct de vedere, ideale sun pilote cu o tesatura patrata, care formeaza un model de tip retea. Acest tip de tesatura previne adunarea pufului intr-o singura parte a pilotei. Totusi, unul dintre cele mai bune moduri de a mentine pilota pufoasa si de a evita adunarea sau turtirea pufului este sa scuturati bine pilota in fiecare dimineata si sa o scoateti putin la aerisit, asa aerul va patrunde in pilota si umplutura se va mentine pufoasa in timp.

Pilota

La fel de importanta este calitatea materialului in care este imbracata pilota. Acest material este indicat sa fie un bumbac de foarta buna calitate si cu o densitate a firelor in tesatura de cel putin 300, astfel penele si puful nu ies din pilota si nu ne inteapa in timpul somnului dar densitatea mare a firelor in materialul exterior al pilotei previne si alunecarea pufului si strangerea lui in gramajoare. Pentru pilotele groase de iarna, lunile cele mai bune pentru achizitie sunt ianuarie si februarie, atunci apar cele mai bune oferte si cele mai mari reduceri, de aceea e bine a faceti cumparaturile din timp. Daca ati ramas pe ultima suta de metri si urmeaza o iarna friguroasa, cel mai bine e sa cumparati online, de la un magazin de asternuturi de incredere, care ofera articole de calitate. Chiar daca nu puteti atinge pilota, foarte multe magazine online au o politica de returnare a produselor in caz ca sunteti nemultumiti. In plus, cumparand online aveti posibilitatea de a compara mult mai usor preturile si de a gasi o oferta potrivita pentru bugetul vostru.

Pilote

O data pilota aleasa si cumparata, trebuie sa o ingrijim cat mai bine pentru a ne bucura de ea cat mai mult timp. Folositi neaparat o fata de pilota si o lenjerie de pat de calitate, care protejeaza pilota si ii ofera o viata mai lunga. Pe timpul iernii, scoateti zilnic pilota la aer cateva minute iar in timpul verii, cand o depozitati, folositi intotdeauna o cutie sau o plasa de material care sa permita aerului sa intre astfel incat pilota sa ramana pufoasa. Nu depozitati pilota intr-un loc umed sau in pungi de plastic, riscati sa se instaleze mucegaiul, de care e foarte greu sa scapam ulterior. Pentru curatarea pilotei, urmati intotdeauna instructiunile de ingrijire de pe eticheta. Spalati sau curatati pilota la sfarsitul sezonului, inainte de depozitare.

Perne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *