Cum deosebim prosoapele din bumbac egiptean

Adaugarea termenului “egiptean” pentru prosoapele de bumbac implica automat un element de lux pentru camera de baie. Da, prosoapele din bumbac egiptean pot sa fie un obiect de lux, insa trebuie sa luati in considerare mai multe aspecte pe langa numele prosopului. Vorbind la modul general, orice produs pe baza de bumbac provenind din Egipt este un produs din bumbac egiptean, fie ca vorbim de prosoapele, asternuturi, lenjerie de pat etc. Insa, produsele din bumbac egiptean care sunt cu adevarat de lux sunt cele produse din bumbacul cu fibra foarte lunga care creste in Egipt.

Prosoape de baie

Ce este fibra? Ganditi-va la ea ca la lungimea fiecarui fir de bumbac, asa cum este de exemplu lungimea parului nostru. Insa, in timp ce parul nostru creste in continuu, fiecare tip de bumbac este conceput genetic astfel incat a dea o fibra de o anumita lungime. De exemplu, casmirul de productie caprina trebuie sa fie de cel putin 3.17 cm pentru a fi considerat casmir. Daca este mai scurt, nu este considerat casmir, indiferent cat de mare este diametrul fibrei, lungimea este cea care conteaza. La fel, bumbacul egiptean veritabil continut in prosoape este de circa 2 ori mai lung decat bumbacul comun din care este facuta lenjeria de pat sau prosoapele de calitate. De aceea, spre deosebire de un prosop sau o lenjerie de pat 100% bumbac, un produs 100% bumbac egiptean este considerat ca fiind de lux.

Prosoape

Fibra de bumbac foarte lunga aduce unele avantaje produselor fabricate din ea, cum ar fi o rezistenta mult mai mare, o capacitate foarte buna de absorbtie a culorii, deci asternuturile si prosoapele vor avea culori si modele mai vibrante, in culori care nu ies la apa. Dintr-o fibra foarte lunga se poate obtine un fir foarte fin de bumbac, care permite folosirea mai multor fire per cm patrat de tesatura, de aici o densitate mai mare a firelor (specifica unei lenjerii de pat si prosoapelor din bumbac egiptean). Astfel, aceste accesorii de lux va ofera un plus de comfort, sunt foarte durabile si veti simti diferenta in baie sau in dormitor. In unele tari, in cazul prosoapelor, nu se merge pe densitatea firelor din testaura, ci pe greutatea prosopului, care la fel, trebuia sa fie cat mai mare pentru ca prosopul sa fie unul de foarte buna calitate. Asta inseamna ca pentru un prosop greu se foloseste mai mult bumbac, deci prosopul este mai absorbant si mai rezistent la folosiri si spalari repetate.

Prosoape de bumbac

Cum puteti deosebi un prosop din bumbac egiptean? Veti simti asta de la prima atingere: prosoapele din bumbac egiptean sunt foarte groase, pufoase, fibrele de bumbac sunt foarte fine chiar si de la prima folosire. In plus, prosoapele din bumbac in general devin din ce in ce mai moi cu fiecare spalare, iar cele din bumbac egiptean isi pastreaza foarte bine culoarea si tinuta, asa ca nu trebuie as va faceti griji, chiar daca la inceput vi se par scumpe, sunt o investitie foarte buna pentru baia voastra pe termen lung. Apoi, daca veti urmari cu atentie eticheta produsului vei vedea ce fel de bumbac a fost folosit (bumbacul egiptean cu fibra lunga va fi marcat cu o planta de bumbac inchisa intr-o piramida) si daca prosopul este 1005 bumbac sau este un amestec de bumbac si alte fibre, cum ar fi polyesterul. Decat sa platiti in plus pentru un produs care nu este din bumbac egiptean cu fibra lunga, alegeti sa cumparati prosoape din bumbac 100% care pot fi de foarte buna calitate si placute la atingere, fara a plati sume exorbitante pentru produse care promit a fi de lux dar nu se ridica la standardele asteptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *