Lenjerie de pat din bumbac egiptean

Bumbacul egiptean a devenit foarte popular in ceea ce priveste lenjeria de pat de lux in ultimii ani. Foarte mult timp s-a crezut ca fibrele de bumbac sunt la fel indiferent de provenienta si ceea ce face diferenta intre o lenjerie de pat comuna si o lenjerie de pat de calitate este densitatea firelor din tesatura. Insa bumbacul egiptean este considerat acum ca fiind superior calitativ oricarui alt tip de bumbac si este folosit la fabricarea lenjeriei de pat de lux.

Bumbacul egiptean este folosit pentru asternuturi, pilote, cuverturi. Fibra de bumbac egiptean este deosebita pentru ca este foarte lunga si asta face tesatura sa fie mai fina, mai durabila si mai usor de folosit in tesaturi. Astfel, tesatura obtinuta este mai usoara si permite aerului sa circule mai bine. Desi mai mica in diametru decat alte fibre de bumbac, fibra de bumbac egiptean este mult mai rezistenta. Cu se folosesc mai mutle fire de bumbac per cm patrat de tesatura, cu atat densitatea firelor este mai mare si lenjeria de pat este conderata de calitate. Multi cumparatori cred ca este important ca densitatea firelor din tesatura sa fie foarte mare, insa e foarte important si tipul de fir folosit, nu doar numarul de fire. In cazul bumbacului egiptean, cu cat densitatea firelor in tesatura este mai mare, cu atat lenjeria de pat este mai rezistenta si va rezista ani de zile, indiferent cat de des este folosita si spalata.

Lenjerii de pat

La prima atingere, cand lenjeria de pat este noua, bumbacul egiptean este putin mai aspru decat alte tipuri de bumbac, insa dupa prima spalare lenjeria de pat devine tot mai fina iar in timp este din ce in ce mai moale si mai confortabila. La fel ca un vin bun, care devine mai apreciat pe masura ce anii trec, lenjeria de pat din acest tip de bumbac devine tot mai confortabila pe masura ce este folosita. Daca pana acum lenjeria de pat din bumbac egiptean era considerate foarte scumpa si foarte putin accesibila, acum puteti cumpara lenjerie de pat de lux la oferta, trebuie doar sa urmariti cu atentie magazinele in perioadele de reduceri. Chiar daca pretul este inca unul foarte ridicat, aceasta lenjerie de pat isi merit ape deplin banii, fiind o investitie pe termen lung.

Lenjerii pat

Nu doar lenjeria de pat e important sa fie de calitate, la fel de bine puteti cumpara cuverturi din bumbac egiptean, care vor fi foarte rezistente si nu se vor uza in timp. Puteti folosi o cuvertura 100% bumbac pentru canapeaua din living, chiar daca este intens tranzitata, va fi mai moale si mai confortabila cu fiecare spalare. Ca sa va bucurati de asternuturi, cuverturi sau fete de perna de calitate, e important sa cititi cu atentie eticheta produsului si sa va asigurati ca are in compozitie 100% bumbac. De foarte multe ori, pe eticheta veti gasi si cuvantul “percale”, care nu se refera la un tip de material in sine, ci la un tip de tesatura. O lenjerie de pat percale are densitatea firelor in tesatura de cel putin 180, fiind o tesatura de calitate si foarte durabila. Exista si lenjerie de pat percale din bumbac egiptean, insa tesatura percale poate fi facuta din bumbac 100% sau dintr-un amestec de bumbac si alte fibre.

Lenjerie de pat

Chiar daca pe piata sunt foarte multe tipuri de lenjerie de pat care sunt 100% bumbac, se va face mereu o diferenta intre bumbacul obisnuit si bumbacul egiptean, considerat regale bumbacului si materialul de baza pentru o lenjerie de pat de lux. Desi suma initiala poate parea una destul de mare in comparatie cu alte asternuturi de pat, este bine de stiu ca ingrijita dupa instructiunile producatorului, lenjeria de pat din bumbac egiptean poate fi lasata mostenire nepotilor, care se vor bucura de aceeasi calitate ca si in prima zi de la cumparare.

Lenjere de pat din bumbac egiptean

One thought on “Lenjerie de pat din bumbac egiptean

  1. Pingback: Lenjerii de pat – Idei de baza pentru lenjeria de pat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *