Lenjerie de pat din bambus

Se poate ca lenjeria de pat pe care o folositi acum sa fie lenjerie de pat din bumbac, sau poate folositi o lenjerie din flanel pe timp de iarna, sau o lenjerie de pat din saten sau din matase pe timpul verii. Dar ati auzit vreodata de lenjeria de pat din fibre de bambus? Este un tip de lenjerie de pat nou aparut pe piata si conform studiilor de specialitate, este cu adevarat benefica pentru sanatate.

Pentru persoanele cu alergii dar si pentru cei care tin la igiena, Wall Street Journal ne informeaza despre lenjeria de pat din bambus, care este cu adevarat antibacteriala. Aceste asternuturi si fete de perna sunt fabricate din fibra de bambus, care tine umezeala la distanta, blocheaza inmultirea bacteriilor si sunt foarte confortabile, in special pentru persoanele care transpira noaptea. Proprietatile antibacteriale naturale din tesatura de bambus provin dintr-o calitate inerenta a bambusului, denumita in mod obisnuit “kun bambus” si se refera la faptul ca fibele de bambus nu necesita utilizarea de pesticide ca urmare a acestui agent atifungic/antibacterial natural.

Lenjerii de pat

Bambusul este foarte rar atacat de daunatori sau infectat cu agenti patogeni si aceleasi substante care protejeaza bambusul in mediul sau natural functioneaza si in fibrele extrase din planta si implicit in lenjeria de pat din bambus. Intre 7-11 iulie 2003, Centrul de testare industriala din China a efectuat un test cantitativ al capacitatii antibacteriene a bambusului. Un material din 100% bambus a fost testat pe o perioada de incubatie de 24 de ore tulpina bacteriana de tip Staphylococcus aureous. Dupa o perioada de 24 de ore, au fost numarate numarul de bacterii de pe fiecare proba. Rezultatele au aratat ca tesatura 100% bambus ucide bacteriile in proportie de 99,8%. Un alt test efectuat de Asociatia de inspectii textile din Japonia (JTIA) a relevat eficacitatea pe termen lung a proprietatilor antibacteriale a tesaturii de bambus, test relevant si in cazul lenjeriei de pat din bambus.

Lenjerie de pat din bambus

Metoda cantitativa de testare a fost efectuata folosind tesatura 100% bambus, care a fost spalata industrial de 50 de ori. Avand o perioada de incubatie de 24 de ore, tesatura a fost infectata cu tulpina de tip MRSA a Staphylococcus IID 1677. Dupa cele 24 de ore, au fost numarate bacteriile de pe fiecare esantion. Rezultatele au aratat ca materialul textil 100% bambus are o eficacitate de peste 70% dupa 50 de spalari industriale. Asta inseamna ca lenjeria de pat din bambus 100% nu doar ca va rezista foarte mult in timp (si trebuie sa luam in considerare ca masina de spalat de acasa nu se compara cu spalarea industriala) dar isi va pastra si proprietatile antibacteriene atat de unice.

Lenjerie de pat

Intr-un alt test care scoate in evidenta potentialul antibacterial al lenjeriei de pat din bambus si in general al materialelor textile din bambus 100%, au fost testate 50 de persoane care sufera de infectia tinea pedis sau “piciorul atletului”, carora li s-au dat sosete din 100% bambus. Dupa 2 zile de purtare a sosetelor, toti cei 50 de subiecti au raportat disparitia senzatiei de arsura si mancarime, care insoteste in general aceasta afectiune. In termen 2-6 zile de purtare, vezicule si ulceratiile specifice infectiei s-au diminuat si in unele cazuri au disparut complet, pielea revenind la normal. Niciunul dintre cele 50 de cazuri nu a raportat efecte adverse dupa folosirea sosetelor din bambus.

Astfel, lenjeria de pat din bambus este foarte indicata nu doar persoanelor care au afectiuni de piele, dar si persoanelor care sufera de diverse alergii sau care au pielea sensibila, cum este cazul copiilor. Lenjeria de pat pentru bebelusi si copii va fi putin mai scumpa daca este din bambus decat din alt tip de material, insa beneficiile ei asupra sanatatii sunt considerabile.

Lenjerii pat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *