Cum alegem prosoape de calitate

Cat de placut este sa iesi din cada dupa o baie reconfortanta si sa te infasori intr-un prosop de baie moale, pufos si absorbent, care sa iti ofere o relaxare totala? La fel ca si in cazul unei lenjerii de pat, exista mai multe tipuri de prosoape si vei invata foarte repede sa faci diferenta intre diverse tipuri de prosoape, in functie de calitate, de materialul din care sunt facute si de puterea de absorbtie. Faptul ca nu toate prosoapele sunt la fel este un lucru pe care il vei realize de la prima atingere, asa cum faci diferenta intre o lenjerie de pat de duzina si o lenjerie de pat din bumbac. Ce ar trebui sa stii inainte de a porni la cumparaturi pentru prosoape?

Prosoape de baie

Pentru inceput trebuie sa stii ca prosoapele vor fi fabricate din materiale diferite in functie de scopul pe care il vor indeplini, fie ca sunt prosoape de vase sau prosoape de baie. Puterea de absorbtie este data de calitatea din care este facut prosopul dar si de suprafata acestuia. Absorbtia este creata prin maximizarea suprafetei prosopului. Prosoapele din bumbac sunt ideale pentru maini si corp, in timp ce prosoapele din panza sunt perfecte pentru vase si pahare din sticla. Terry este cea mai absorbanta dintre toate tipurile de tesaturi folosite pentru prosoape.

Prosoape baie

Acest prosop Terry este ideal pentru maini si corp pentru ca are bucle pe ambele parti, crescand astfel suprafata absorbanta. Prosoapele de bucatarie sunt in general facute dintr-o combinatie de in, bumbac si matase artificiala care este ideala pentru vase si pahare de sticla, crescand rata de evaporare. Prosoapele din damask se folosesc in general pentru portelan si vase din sticla pentru ca nu lasa scame. Prosoapele din in si derivate din in sunt foarte absorbante si rezistente in timp, au capacitate de absorbtie de pana la 20% din propria greutate, nu lasa scame si urme pe sticla si sunt de asemenea prosoape antibacteriale.

Prosoape

Prosoapele de calitate sunt facute in general din fibre lungi si fine de bumbac. Unele dintre cele mai scumpe prosoape sunt facute din bumbac egiptean sau brazilian. Prosoapele de lux, desi destul de greu de gasit si foarte scumpe, sunt facute din bumbac Supima, un tip de bumbac cu firul lung, cultivat in Statele Unite. Cand alegeti prosoapele uitati-va cu atentie la fibre: daca stau drepte, la fel ca firele de iarba pe gazon, e un semn bun, este un prosop de buna calitate. Daca firele sunt plate prosopul nu va fi placut la atingere si nici nu va fi foarte absorbant. Daca prosopul zgarie sau are o textura asemanatoare cu panza, inseamna ca prosoapele sunt de slaba calitate.

Prosop

Inainte de a alege prosopul perfect, trebuie sa va ganditi la un buget. Chiar daca prosoapele de foarte buna calitate sunt mai scumpe, ele sunt o investitie pe termen lung, fiind mai rezistente si nu trebuie inlocuite la fel de des ca si cele de calitate mai slaba. Chiar daca primul impuls este sa cumparati prosoape in culorile baii, chiar si cele mai bune prosoape colorate isi vor pierde din culoare in timp, insa cele albe se pastreaza mult mai bine si pot fi inalbite atunci cand e nevoie, un lucru esential in special in cazul prosoapelor de bucatarie. In ceea ce priveste ingrijirea prosoapelor, cele care sunt uscate in uscatorul automat vor fi intotdeauna mai pufoase decat cele uscate la soare. Folositi intotdeauna un balsam de rufe care sa faca prosoapele moi, insa nu depasiti doza recomandata pe sticla, pentru a nu slabi tesatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *