Ce tip de patura alegem

Paturile si lenjeria de pat au fost intotdeauna o sursa de comfort si caldura, iar paturile sunt o aditie minunata si versatile pentru orice gospodarie. Paturile vin in toate tipurile de tesaturi, materiale si culori si sunt functionale pe tot parcursul anului. Poti folosi o patura usoara pentru vara si una groasa, pufoasa pe timpul iernii. In plus, avand atatea modele si culori, patura in sine este un element decorativ, care poate umple dormitorul si ii da un aspect placut. Paturile pot fi folosite atat ca si sursa de caldura cat si ca element decorativ.

Tipul de material din care e facuta patura este un element foarte important cand alegem o patura. Paturile sunt disponibile atat in fibre naturale cat si sintetice si tipul de patura pe care o alegem depinde numai de preferintele personale. Paturile din fibre naturale ofera caldura si durabilitate si sunt considerate unele dintre cele mai confortabile. Paturile din bumbac sunt foarte moi la atingere, lasa pielea sa respire si rezista foarte bine la spalari repetate, de altfel devin din ce in ce mai moi cu fiecare spalare.

Paturi

Paturile din lana

Izoleaza foarte bine si sunt cele mai calduroase, dar si foarte durabile in timp. Paturile din lana absorb si evapora umezeala foarte repede, oferind caldura si pastrand pielea uscata in timp ce izoleaza caldura corpului. In plus, paturile din lana resping focul in mod natural, tin la distanta murdaria si praful, astfel ca nu are nevoie de curatare frecventa. Paturile din puf folosesc o umplutura 100% naturala. Cunoscut ca si cel mai eficient izolator al naturii, puful este stratul de sub pene, cel care protejeaza gastele si ratele de elementele naturale din jur si le tine de cald in timpul iernii. Filamentele de puf formeaza bulgari tridimensionali care atrag si pastreaza aerul in interior, oferind astfel o foarte buna izolare. Pentru ca puful perminte aerului sa treaca, pilotele din puf tin de cald pe timpul iernii si sunt racoroase pe timp de vara.

Patura din lana

Paturile din fibre sintetice

Sunt foarte calduroase insa nu permit pielii sa respire asa cum se intampla in cazul paturilor din fibre naturale. Paturile din acrylic sunt in mod normal mai putin costisitoare decat paturile din fibrele naturale si sunt de asemenea hypo-alergenice, foarte moi la atingere si foarte calduroase. Paturile din flanel sunt foarte populare pe timp de iarna, fiind calduroase si placute, flanelul fiind o fibra derivata din fibrele de acryl. Paturile vellux sunt facute din fibre de nylon si spuma, sunt foarte groase, extreme de moi si calduroase, fiind cunoscute ca si paturi tipice pentru hoteluri.

Patura din fibre sintetice

Cand alegem o patura trebuie sa luam in considerare si tesatura care este folosita, nu doar materialul. Paturile thermal au o tesatura aerisita, care permite aerului sa circule si este folosita in special pentru paturile de vara, pentru ca nu ofera foarte multa caldura. O patura clasica are o tesatura foarte stransa, prin care aerul circula moderat si sunt cele mai potrivit pentru izolare si caldura. Paturile electrice sunt o alternativa a paturilor clasice si sunt facute din fibre sintetice, avand elemente care se incalzesc electric prin tesatura. Majoritatea paturilor electrice sunt prevazute cu un termostat, care ne permite sa ajustam temperatura paturii in functie de preferintele personale. Paturile decorative sunt de obicei mici ca dimensiune, fiind potrivite pentru o singura persoana si pot fi folosite sa va incalziti la televizor, in serile tarzii petrecute afara, dar au si un scop decorativ, fiind foarte colorate si usor de asortat in orice camera, indiferent de decor sau paleta de culori.

Patura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *