Pilota din puf si pene de gasca

Unii ar spune ca adevaratul lux in materie de asternuturi de pat este sa te poti cuibari, intr-o noapte friguroasa de iarna, sub o plapuma sau o pilota din puf de gasca. Puful de gasca este recunoscut, atat in ceea ce priveste pernele cat si pilotele sau lenjerii de pat, pentru confortul si caldura pe care le ofera. Puful este cel care protejeaza pasarile de diversele intemperii si are proprietatea de a mentinte exact temperatura propice pentru majoritatea corpurilor. Acestea fac puful alegerea perfecta pentru confectionarea de captuseli, pilote, asternuturi de pat si perne usoare si calduroase.

Pilota din puf de gasca

Ce inseamna o pilota de calitate?

Calitatea unei pilote din puf de gasca este data de “puterea de umplere”, termen care se refera la calitatea pufului folosit. Cu cat puterea de umplere este mai mare, cu atat gramajoarele de puf folosite pentru umplerea pernelor sau pilotele sunt mai mari si mai rezistente. O pilota care are gramajoare mai mari de puf in interior va oferi o izolatie mai buna, va fi mai calduroasa, respira mai bine si rezista mult mai bine in timp. In functie de puterea de umplere a pufului va fi stabilit si pretul acesteia. O plapuma din puf de gasca poate fi mai putin costisitoare, cu o putere de umplere de 500 (cam acesta este nivelul mediu) sau de lux, cu o putere de umplere de 900.

Pilote

Ce pilota cumparam?

Cand achizitionati o pilota din puf de gasca la pret foarte mic, nu inseamna neaparat ca ati facut o afacere buna. O plapuma care se pretinde a fi 100% din puf de gasca dar are un pret suspect de mic, este cel mai probabil fabricata dintr-un puf care nu a fost lasat sa ajunga la maturitate si implict nu va oferi caldura, calitatea si rezistenta obisnuita a pufului de gasca. De asemenea, pentru fabricarea corecta a unei pilote din puf de gasca este necesar un proces tehnologic de curatare si procesare foarte complex, iar in cazul unei pilote ieftine, acesta este scurtat si se sare peste unele din etapele lui. Astfel, chiar daca o pilota are un pret foarte bun, ea se poate sa nu isi mentine tinuta in timp si datorita pasilor lipsa din procesul de curatare sa prinda in timp un miros neplacut. Pentru toate aceste motive, trebuie sa considerati plapuma dn puf de gasca o investitie pentru asternuturile voastre de pat: chiar daca va costa mai mult initial, o plapuma de calitate poate avea o durata de viata de 20 de ani.

Pilota

Pilota din puf de gasca unguresc.

Pilotele din puf de gasca pot fi de mai multe tipuri si sunt clasificate in functie de tipul de puf folosit, tipul si calitatea materialului din care este confectionat exteriorul ei, provenienta pufului (de la crescatorie, de la un brand renumit etc). Pilota din puf de gasca unguresc este foarte ceruta pe piata din mai multe motive: puful folosit pentru umplerea lor este foarte moale, fin si rezistent. Acest puf provine de la gasca alba ungureasca, o pasare protejata si are filamentele foarte lungi, asta insemnand o fibra mai lunga si implicit o plapuma mai pufoasa si mai calduroasa decat cele umplute cu alte tipuri de puf. Puful este recoltat in perioada de naparlire naturala a gastelor, deci niciun animal nu este omorat in porcesul de recoltare.

Pilote din pene de gasca

Cum ingrijim pilotele din puf de gasca?

Pilotele din puf de gasca au nevoie de o atentie speciala pentru a le mentine proaspete si curate. Majoritatea pilotelor din puf de gasca vin cu o invelitoare protectoare, care se poate spala foarte usor la masina. Insa pentru a curate in profunzime pilota din puf de gasca, e recomandat sa o duceti la o curataorie chimica, pentru ca spalate la masina, gramajoarele de puf se pot strange in anumite locuri si pilota isi va pierde tinuta, aspectul si nu va mai fi pufoasa. Insa, majoritatea acestor pilote sunt prevazute cu mai multe cusaturi, care creeaza romburi sau patrate pe suprafata pilotei si asigura o distributie egala a pufului pe intreaga suprafata a pilotei dar si in interiorul fiecarui patrat sau romb.

4 thoughts on “Pilota din puf si pene de gasca

  1. Pingback: Lenjerii de pat – Asternuturi de pat din matase naturala

  2. Pingback: Lenjerii de pat – Lenjeria de pat de lux, o necesitate

  3. Pingback: Lenjerii de pat – Ce pilota ne alegem?

  4. Pingback: Lenjerii de pat – Ce pilote alegem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *